Haber

50 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Uğraş (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde yaklaşık 6 aydır yürütülen planlı çalışmalar sonucu yapılan tespitler doğrultusunda dolandırıcılar için düğmeye bastı.

Nitelikli dolandırıcılık cürümleri, resmi ve özel evrakta sahtecilik, parada sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve irtikap, Vergi Tarz Kanununa muhalefet ve tefecilik cürümlerini işledikleri tespit edilen şüphelilere yönelik; ülke genelinde 50 vilayette ‘Girdap’ operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyon çerçevesinde 264 kuşkulu hakkında gözaltı kararı bulunurken, 190 şahıs ise sözlerine başvurulmak üzere emniyete çağırılacak.

İş ilanı vererek iş insanı görünümü kazandılar


Kumar borcu karşılığında yüksek faizle boş senet imzalattılar

Yine tefecilik cürmüne yönelik Denizli’de de operasyon gerçekleştirildi. Operasyon, Denizli’de ‘Öterler Cürüm


Kredi kartı limiti arttırma vaadiyle para aldılar

Ülke genelindeki ‘Girdap’ operasyonu çerçevesinde Mersin’de de nitelikli dolandırıcılık hatasına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda kabahat örgütü üyelerinin irtibatlı oldukları banka çalışanı vasıtasıyla kredi ve kredi kartı limitini artırmak isteyen müşteki şahsın limit artırma sürecini 20 bin lira karşılığında halledebileceğini söyleyip müştekinin kredi kartını alarak bilgisi dışında 282 bin lira meblağında harcama yapıldığı tespit edildi.

Müştekinin parayı istemesi üzerine şüphelinin banka hesabı aracılığıyla 75 bin lira parayı ‘borç’ açıklaması ile havale ettiği, sonrasında müştekiyi icraya vererek 75 bin lirayı tekrar tahsil ettiği belirlendi.


Dosya kapatma vaadiyle dolandırıcılık

Yine kendisini avukat olarak tanıtan kuşkulu şahsın farklı bir vilayette bulunan 2 farklı müştekiyi savcılıkta bulunan uyuşturucu ve taammüden yaralama kabahatlerinden dava evraklarını kapatma vaadi ile toplamda 25 bin lira para alarak dolandırdığı şüphelilerin tekrar farklı bir vilayette bulunan orman toprağını müşteki şahsa tanıdıkları üst seviye bürokratlar vasıtasıyla orman vasfından çıkartarak kendisine devredebileceklerini vaat ederek müştekiden yaklaşık 400 bin lira bedelindeki aracını bölüm aldıkları, daha sonra bölgede çıkan orman yangını nedeniyle kelam konusu arazinin Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildiğini söyleyerek oyaladıkları, evrak çerçevesinde şüphelilerin 8 olayda toplamda 783 bin TL meblağında mağdurlardan haksız kar elde ettikleri tespit edildi. Operasyon çerçevesinde toplam 10 kuşkulu şahıs hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu