Haber

Mansur Yavaş ‘Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’nde Bana ‘Şeffaflık Taahhüdünü’ Hatırlattı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, bugün yayımladığı mesajında, 2019 yılında imzaladığı “Yerel Yönetimlerde Şeffaflık Taahhüdü”nü “‘Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’nde Yolsuzluğa Karşı Sesinizi Çıkarın’ Diyoruz” notuyla hatırlattı.

ABB Lideri Mansur Yavaş, ‘Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’ dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “‘Yolsuzlukla Mücadele’ hayaliyle Şeffaflık Taahhüdü’nü imzalamaya ilk aday olduk. 3 bin 500’den fazla yayın yaptık. ihaleler canlı yayında ve 2020 yılında Uluslararası Şeffaflık Ödülü’ne layık görüldü. Bugün Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’nde #Yolsuzlukla Konuş diyoruz” Yavaş paylaşımında, imzaladığı ‘Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhüdü’nü de hatırlattı. 2 Mart 2019 tarihinde Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından hazırlanmıştır.

Yavaş’ın ‘şeffaf, dürüst, hesap verebilir, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı doğrultusunda hareket etmeyi’ taahhüt ettiği belgenin tamamı şöyle:

“Belediye Başkanı olarak birinci dereceden yakınlarım da dahil olmak üzere mal beyanlarımın her yıl açıklanmasını sağlayacağım.

-Belediye yönetimi ve çalışanlarının işe alım ve terfi süreçlerinin liyakat unsuruna uygun ve kayırmacılıktan uzak bir anlayışla yürütülmesini sağlayacağım.

– Kent Konseyi kararlarını, toplantı tutanaklarını, kurul raporlarını, yıllık bütçe ve performans programını, kontrol ve faaliyet raporlarını Belediye internet sitesinde yayınlayacağım.

– Kent Konseyi toplantılarının gündemini önceden duyuracağım, internetten canlı yayınlayarak kamuoyuna açıklayacağım.

-Belediye ihalelerinin değerli bir kısmının şeffaflık ve hesap verebilirliği sağlayan açık ihale usulüyle yapılmasını sağlayacağım. Pazarlık/doğrudan tedarik istisnai durumlar yapacağım. Teknik şartnameyi ve ihale sonuçlarını (kazanan firma, teklif tutarı ve firma performansı) kamuoyu ile paylaşacağım.

-Belediye çalışanları için etik kodlar ve davranış kuralları ve çıkar çatışması tanımlarının geliştirilmesini sağlayacağım. Etik Kurul’un oluşturulmasını ve bu ilke ve kurallara uyumun aktif olarak takip edilmesini sağlayacağım.

-Hesap verebilirliğin sağlanması için görev ihmali, suiistimal gibi olaylarla karşılaşan vatandaşların şikayetlerini iletebilecekleri bir sistem kuracağım.

-Kent Konseylerinin ayrım gözetmeksizin toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde oluşturulmasını ve aktif çalışmasını sağlayacağım. Belediyenin hizmet ve faaliyetlerinde STK’lar ile işbirliği kurmasını sağlayacağım.

– Kent Konseyi ve komisyon toplantılarında gündemin ilgili olduğu mahallelere ve STK’lara bilgi vereceğim ve bu toplantılara muhtarların, ilgili STK temsilcilerinin ve vatandaşların katılımını sağlayacağım. İmar planlaması, imar değişiklikleri, kritik ihaleler gibi mahalleleri doğrudan etkileyecek konularda katılımcı yönetim anlayışını esas alacağım.

Her yıl bütçeyi hazırlarken mahalle meclisi, belediye meclisi ve benzeri sistemleri kullanarak vatandaşla istişare edeceğim ve interneti kullanarak katılımcı bütçe ilkelerini uygulamaya çalışacağım.

-Kentin tarihi, doğal ve kültürel mirasını, ekolojisini, varlıklarını ve maliyetlerini değiştirme kapasitesine sahip projelerin, şehrin imar planlarına girmeden önce gerekli etki analizlerini yapmak ve süreci yürütmek için çalışacağım. şeffaf ve katılımcı bir şekilde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu