Yumuşatıcı nedir ve kullanılmalı mı?
PlastikleştiriciBunlar çamaşırların güzel kokmasını ve yumuşacık bir his yaratmasını sağlayan sanat eseridir. PlastikleştiriciBunlar temizlik maddesi değildir, leke çıkarmada işe yaramazlar.
Plastikleştirici Kumaş üzerinde elektrik yüklü bir kimyasal tabaka bırakırlar. Bu kimyasal katman, kumaşın liflerini yumuşatır, kumaşı yumuşatır ve dokunduğumuzda bize yumuşak bir his verir.
Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre, plastikleştiriciBunlar bu kadar etkili olmakla birlikte kumaşlar üzerinde bazı yan etkileri de bulunmaktadır. Plastikleştirici Bunlar, giysilerin direncini azaltabilir ve makinenin içinde kalıntı ve küf oluşumuna ortam hazırlayabilir. spor giyimde kullanılır plastikleştiriciartefaktlar, giysilerin hareketliliğini artıran fitilleri azaltır.
Uzmanlara göre plastikleştirici Sadece hassas cildi tahriş etmekle kalmaz, aynı zamanda kumaşlar üzerinde bir kalıntı tabakası bırakabilirler. Tıpkı havlularda kullanıldığı gibi plastikleştiriciBunlar bir süre sonra havluların emiciliğini azaltabilir.
Peki, plastikleştirici Kullanmadan da yumuşacık ve mis gibi kokan çamaşırlara sahip olmak mümkün değil mi? İşte plastikleştiriciBunun yerine ne kullanmalı…
ÇAMAŞIRLARINIZ YUMUŞATICI OLMADAN NASIL KOKUYOR?
Çamaşırların yıkandıktan sonra kokmasının temel nedeni çamaşır makinesinde biriken küftür. Ve küf kokusu plastikleştiriciBilinen en büyük hatadır. Plastikleştiriciartefaktlar ve çok fazla deterjan kullanımı çamaşır makinesinde birikerek küf oluşumuna yer hazırlar.
Plastikleştirici Giysilerinizi ve çamaşırlarınızı kullanmadan güzel kokmanın en kolay yolu, kokulu bir çamaşır deterjanı kullanmaktır. Bunun için et etkisi olanlar sıvı çamaşır deterjanlarıdır. Sıvı çamaşır deterjanlarının çamaşırlarda bıraktığı koku birden fazla kez toz deterjanlara göre daha kalıcı ve güçlüdür.
Antrenman sonrası veya terleyen giysiler için plastikleştirici kullanıyor olabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken birkaç şey var. Bu tarz kıyafetlerinizi kirli sepetindeki diğer çamaşırlarla aynı yere koymayınız ve yıkama esnasında makinede tam olarak yıkamayınız. Yıkarken en iyi sonucu almak için çamaşırlarınızı ters çevirin ve bu şekilde yıkayın.
ÇAMAŞIRLARINIZIN ELEKTRİĞİNİN YUMUŞATICI OLMADAN NASIL KORUNABİLİRSİNİZ?
Çamaşırlarınızda elektriklenme sizin için sorunsa, plastikleştirici Bunun yerine orta sıra bir kurutma kağıdı kullanabilirsiniz. Kurutma kağıtları yüksek sıcaklıklarda erir ve çamaşırları kirletir. Bu kirletici kalıntılar, çamaşıra yumuşak bir his vererek statik elektriği azaltmaya yardımcı olur. kurutma kağıtları, plastikleştiriciYağdan daha az israf olmasına rağmen yine de kurutucuda birikebilir ve kurutucunun nem sensörünün performansını zamanla azaltabilir.
kurutma kağıdı veya plastikleştirici Alternatif olarak, bir alüminyum folyoyu yuvarlak bir top haline getirin. Kenarlarının çamaşırlara takılıp zarar vermemesi için sert ve keskin olmamasına dikkat edin. Çamaşırlarla beraber kurutma makinesine atın ve çalıştırın. Alüminyum çamaşırlarınızdaki statik birikim dışarı atılarak birbirine yapışarak elektriklenmelerine neden olur.
Çamaşırlarınızı kurutmanın ve statik elektriği ortadan kaldırmanın en doğru ve sağlıklı yolu çamaşırlarınızı hava ile kurutmaktır.
ÇAMAŞIRLARINIZI YUMUŞATICI OLMADAN NASIL YUMUŞAK HALE GETİREBİLİRSİNİZ?
Çamaşırlarınız çamaşır makinesinden sert çıkıyorsa bu sorunun temel sebebi suyun sertliğidir. Sert suda bulunan yüksek çözünmüş kalsiyum ve magnezyum giysilere yapışarak sertleşmelerine neden olur. Bu sorunu önlemek için, su kaynağına bir su yumuşatıcı takılarak çözülecektir.
Alternatif olarak, yün toplarını kurutmayı deneyebilirsiniz. Yün toplarını kurutmak, katılığı, topaklanmayı ortadan kaldıran ve giysileri yumuşatan yeniden kullanılabilir bir seçenektir. Yün toplarının zamanla sertleşmesi çamaşırlarınızdan toplandığını gösterir. Kuruyan yün topları çok sertleştiğinde, onları değiştirme zamanı gelmiştir.
eskipazar-ajans.com.tr